华宇网校:2021年外语考试英语专四专八,外语报名及成绩查询领证,外语视频网课在线学习教育平台!
注册 登录

华宇网校-教师资格证考试培训班机构-教师招聘考试网

英语四六级-雅思托福-专业四八级考试报名条件时间、成绩查询

2021英语专八阅读题源文章习题集附答案解析(一)

时间:2020-11-13 10:32来源:华宇专四专八考试网作者:专四专八考试报名 点击: 加载中..
英语视频网课
2021英语专八阅读题源文章习题集附答案解析(一) 2021英语专八阅读理解共14道选择题,8道简答主观题目,答案单词数量有限制不能多于10个,专八阅读真题上的文章大都来自一些西方

华宇考试网免费福利:233网校课程限时免费领取,题库软件,学习资料包百度云网盘免费分享~~【点击领取】

2021英语专八阅读题源文章习题集附答案解析(一)

  2021英语专八阅读理解共14道选择题,8道简答主观题目,答案单词数量有限制不能多于10个,专八阅读真题上的文章大都来自一些西方的主流杂志,如NEWSWEEK, The Economists, NAITONAL GEOGRAPHIC, Time, INTERNATION TRIBONE等。华宇在线英语专八频道特为英语专八考生们整理了2021英语专八阅读题源文章习题集附答案解析,希望对大家提高英语专八阅读能力有所提高。

  As Michael Jackson made the unfortunate transition from pop-music icon to tabloid staple,one of the most common lines of attack was on his ever-changing appearance, the way his skin dramatically lightened in color, and his face altered in structure.

  What's most tragic about Jackson's death, aside from the fact that it comes as he was mounting a comeback to include a sold-out 50-show residence at London's 02 Arena,is that what people will remember about him is his changing face. What they should remember:The way he changed the face of pop music.

  Jackson first came to prominence as the pint-size nucleus of his family band, the Jackson 5. He quickly became the focal point of the group because of his popular cuteness and, of course, that voice. What was so remarkable about the young Michael was his ability to communicate youthful innocence’ or premature wisdom, or sometimes both at the same time. It was no small feat for the same preteen to credibly deliver shrewd stories of love and loss like “I Want You Back" and "The Love You Save", as well as he carried off cutesy soul ditties like “ ABC" and "Rockin' Robin". He led the group to four No. 1 singles.

  But his watershed moments came after he came out of his awkward teenage years. At 20, Jackson starred in the film version of The Wiz, at which point he met Quincy Jones, who agreed to produce his fifth solo album, Off the Wall. The record was a mature, sexy blend of pop soul with a heavy, danceable disco groove. Having spent his earlier years trying to straddle vocal adolescence,he effortlessly became an adult. It certainly helped that Jackson was so adept at using that voice, and that he had a set of amazing songs to work with, among them "Don't Stop Til You Get Enough" and “Rock With You", in which Jackson sings lyrics that perfectly describe his own gifted footwork:"When you dance, there's a magic that must be love.“

  As stunning an artistic statement as Off the Wall was, it did little to prepare anyone for the cultural phenomenon that was his subsequent album, Thriller. Jackson’s goal was to create an album in which every song was a hit. He didn't quite accomplish that, but he did create a classic pop album that fans zealously snatched up (to the tune of an estimated 100 million copies worldwide to date) and that solidified his status as the King of Pop. Debate still rages about whether Off the Wall or Thriller is stronger as an album. But the sea change Jackson created with Thriller had less to do with the music than with the medium.

  At the height of MTV, Jackson became the first black artist to create a fan base using his image rather than in spite d it. His grasp of performance and presentation remains without parallel.

  Jackson's subsequent albums failed to reach the heights of Thriller. But Jackson retained his knack for spectacle. Every music video he released was a major event, which is why MTV's lifetime-achievement statue at its annual awards show still bears his name. As a singer, as a songwriter, as a performer, as a dancer, Jackson remains among the most gifted ’ imaginative ’ larger-than-life musician of any race that has ever come along. Whatever changed about him over the years, that certainly didn't.

  1. According to Paragraph Two, which of the following is NOT true aboul Jackson's tragic death?

  [A] He had been busy preparing for his comeback shows before he died. [B] The tickets to his comeback shows had been sold out before he died. [C] His ever-changing appearance had negative effects on him. [D] People don't remember the way he changed the face of pop music.

  2. Which of the following is true about Jackson's songs mentioned in this passage?

  [A] "I Want You Back", "The Love You Save", "ABC" and "Rockin' Robin" were the four No. 1 singles of Jackson 5.

  [B] Jackson failed to convey the meaning trf love and loss in the songs "I Want You Back" and "The Love You Save".

  [C] "Don't Stop Til You Get Enough" and "Rock With You" were from Off the Wall, which was his first solo album.

  [D] Jackson's wonderful dancing skills were vividly described in the lyrics of “ Rock With You".

  3. "Straddle" in Paragraph Four can be best replaced by

  [A] deal with. [B] get over. [C] avoid. [D] end.

  4. Which of the following can be inferred from Paragraph Five?

  [A] Every song in Thriller was a success.

  [B] Thriller was more successful than Off the Wall.

  [C] Jackson had already been recognized as the King of Pop before Thriller. [D] Some of Jackson's fans still minded his image as a black person.

  5. The tone of the passage can be best described as

  [A] commendatory. [B] derogatory. [C] critical. [D] neutral.

  2009年6月25日.美国“流行天王”迈克尔?杰克逊在洛杉矾突发心脏病离世,终年50岁。尽管关于他的负面报道比比皆是,但这些都无法抹煞他在流行乐坛取得的成就和撼动他的天王地位。他是音乐史上第一位在羑国以外卖出上亿张唱片的艺术家。他魔幻般的舞步更是让无数明里效仿。

  答案解析

  l.[D]事实细节题。第二段最后一句说人们"应该记住的是他改变流行音乐面孔的方式“,因此选[D]。第二段第一句指出,杰克逊生前正筹划着复出,包括要在伦敦02体育馆驻唱50场,那时门票已全部预售完,因此排除[A]、[B];第一句指出,关于他的死最悲哀的一点在于人们记住的将是他不断改变的容貌,故排除[C].

  2-[D]事实细节题。由第四段进后一句得知,〈与你共舞》的耿词完美描述了他的天才舞步,因此[D]正确;第三段最后一句提到杰克逊率领“杰克逊五兄弟"演唱组创下四首冠军单曲,但并未表明是哪四首,故排除[A];由第三段第三、四句得知,杰克逊展现出一种早熟的聪慧,能够将爱与失去的深刻意义表达出来.故排除[B];由第四段第二句得知是他的第五张个人专辑,故排除[C].

  3.[B]语义理解题。根据题干提示定位在第四段。这一段讲的是杰克逊人生的转折点,而这个转折点是他“度过了青涩的青春期”后才来到的,这是第一句的内容,再结合第四句straddle后面的“变声期",可以推断straddle应该有“跨越,度过”的意思,只有[B]最合适。

  4.[C]推理判断题。根据题干提示定位在第五段。由第三句中solidified—词可知,《颤栗》巩固了杰克逊流行天王的地位,由此可见.在< 颤栗》之前他已经是流行天王了,故[C]是答案;由第二、三句得知,杰克逊本想创造一张每首歌受欢迎的专辑,但他没做到这一点,排除[A];第四句提到至今有关(疯狂>和(颤栗》这两张专辑究竟哪张更好的争论仍在进行,排除[B];倒数第二句提到杰克逊成为第一个凭借自身形象吸引了大批耿迷的黑人艺人,可见歌迷并不在意他的黑人形象,排除[D]。

  5-[A]观点态度题。本文作者回顾了杰克逊的成名之路以及他在流行乐坛创造的辉煌成绩,关于他的负面报道和评论只是一带而过,因此判断作者对于杰克逊是褒扬的,故答案是[A];[B] “貶低的"、[C]"批判的”、[D] “中立的”都不正确。


TAG标签:

   英语专八阅读       专八阅读理解   

(责任编辑:磐)
------分隔线----------------------------